Even aanliggen…
LRGG Corbvlo tovert in het concept cornvcopia een van uw ruimtes om in die van een echte Romeinse villa. Men zal kennismaken met de typische eetkamer zoals een luxe villa die had. Het triclinium, een kamer met drie aanligbanken. Men kan er even bij komen liggen en genieten van een hapje en drankje, geheel volgens Romeins recept. In de keuken kan men zien welke gerechten de Romeinen zoal kenden. Ook ziet men het kookgerei, kruiden en ingredienten die de kok tot zijn beschikking had.

Van gastheer tot slaaf…
U bent vanavond te gast in het triclinium van Gnaeus Domitivs Corbvlo, en u treft het. De slaven zijn juist klaar met het bereiden van het feestmaal, geïnspireerd door de vertellingen van Juvenalis en het kookboek van chef-kok Apicius. De gastheer ligt al op zijn eigen plek en u kunt aanschuiven. Let u wel op de Romeinse etiquette? Een van de huisslaven zal u zo komen bedienen. LRGG Corbvlo laat alle aspecten van het eten binnen de hogere kringen zien, van gastheer tot slaaf…

Columella, de Romeinse Kaasmaker
Lucius Junius Moderatus Columella heeft ons zijn werk De Re Rustica nagelaten. Dit veelomvattende werk over agricultuur is een van de meest onderschatte werken uit de Oudheid. Hij beschrijft hier in hoe in zijn tijd de land en tuinbouw in al zijn facetten bedreven werd. Een apart hoofdstuk is gewijd aan een onderwerp dat Nederland voorgoed gewijzigd heeft. De kunst van het kaasmaken. Naar het zich laat aanzien waren het de Romeinse soldaten die de inlanders het geheim leerden om die nu zo typisch Nederlandse harde kaas te maken. Columella geeft in zijn boek diverse recepten en bereidingswijzen om kaas te maken. Corbvlo heeft in zijn gelederen een professionele kaasmaker die anders dan een historicus of archeoloog deze recepten probleemloos kan lezen, interpreteren en kan reproduceren. Gebruikmakend van exacte reconstructies van de historische gereedschappen laat deze moderne kaasmaker zien hoe zijn vakgenoten van tweeduizend jaar geleden het ambacht uitoefenden. Een absoluut unieke samenvoeging van Nederlands populairste toeristische attractie en Romeins re-enactment.

Slaven serveren tapenade tussen de boekenplanken
In dagblad AD het Groene Hart verscheen op 26 oktober 2009 het volgende artikel, we laten het woord graag aan hun: