Zoals de naam “hoorn des overvloeds” aangeeft, draait bij dit thema alles om eten. Eten was voor de Romeinen, net als voor de huidige mens eigenlijk, veel meer dan iets binnen werken om te overleven. Iedereen heeft al horen praten over de spectaculaire aanligbanketten maar er zitten veel meer aspecten aan het gebruiken van een maaltijd. Zodoende laten we bij dit thema meer dan één facet zien van de Romeinse maaltijd

Deze show richt zich voornamelijk op binnenmusea en zodoende proberen we in overleg met u ook een (verkleinde) versie van een triclinium( Romeinse eetkamer ) op te zetten, maar zijn er ook soldaten die bij hun kampvuur hun potje bereiden. Het andere uiterste.
Verder zijn er toontafels met diverse soorten kookgerei en grondstoffen. Sommige makkelijk herkenbaar, een koekenpan is niet zoveel veranderd maar andere dingen, zoals een maalsteen, zijn geen vaste klant meer in de moderne keuken. Ook diverse ingrediënten, bekend en onbekend, passeren hier de revue. Uiteraard kunnen authentieke vondsten uit uw eigen collectie hier op een originele manier voor het voetlicht gebracht worden.

Kijkt u voor meer informatie over wat Cornvcopia aan uw evenement toe kan voegen onder aanbod of neem gerust contact met ons op.